Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pilates voor het gemeentepersoneel Herenthout

Na een interessepeiling bij het gemeentepersoneel, start het lokaal bestuur van Herenthout met lessen pilates.

De werkgroep gezondheid van het lokaal bestuur van gemeente Herenthout organiseert regelmatig activiteiten voor het personeel om een gezonde werkomgeving te promoten. In het kader daarvan, wordt er vanaf vandaag twee keer per week gestart met lessen pilates.

Na een uitgebreide interessepeiling, bleek dat er voldoende kandidaten waren om dit initiatief op te starten. Ine Henderickx, een Herenthoutse personal trainer met een stevige achtergrond als coach, werd aangesteld als lesgeefster om de sessies in goede banen te leiden.

In de lessen pilates wordt de nadruk gelegd op het versterken van de rug. Aangezien een groot deel van het personeel van de gemeente vaak aan een bureau werkt, is het dan ook belangrijk om hierbij een goede zithouding aan te nemen.

Het lokaal bestuur wil deze lessen voor het personeel aanbieden, omdat ze het welzijn van de werknemers belangrijk vindt. Ze hopen hiervan een succes te kunnen maken en zo bij te dragen tot een gezondere levensstijl van de deelnemende collega’s. Met 27 collega’s die zich hebben ingeschreven, nemen ze alvast een vliegende start.

Deel dit artikel